Dieta pudełkowa FodMap z dostawą

Dieta FodMap

Skonfiguruj własną dietę

Cena zawiera podatek VAT.

70,00 76,00 

Dieta ta skierowana jest do osób chorujących na zespół jelita drażliwego.


Polega na boleściach układu trawiennego, skręcaniu w jelitach, wzdęciach i biegunkach. Z diety najważniejsze jest wyeliminowanie węglowodanów, które łatwo ulegają procesowi fermentacji (przyczyna rozwoju szkodliwych bakterii w jelicie), a także ostrych przypraw. Odpowiednia dieta pomoże przy normalnym funkcjonowaniu.

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie Fritata z wędliną drobiową i papryką podana z sosem ziołowym
  • II Śniadanie Delikatna pianka malinowa
  • Obiad Duszona wołowina w sosie paprykowym podana z kaszą gryczaną i surówką z ogórka
  • Podwieczorek Kakaowe ciasto gryczane z makiem
  • Kolacja Potrawka z makaronem ryżowym, kurczakiem i warzywami

WTOREK

  • Śniadanie Rolada jajeczna ze szczypiorkiem podana z cząstkami świeżego pomidora
  • II Śniadanie Mus truskawkowo-bananowy z kawałkami gorzkiej czekolady
  • Obiad Klopsiki drobiowe z cukinią w sosie pomidorowym podane z ryżem paraboiled i mini marchewką z sezamem
  • Podwieczorek Mini sałatka caprese ze świeżą bazylią
  • Kolacja Delikatna zupa krem z dyni z parmezanem

ŚRODA

  • Śniadanie Delikatny pasztecik drobiowy podany z białą rzodkiewką oraz pomidorkiem koktajlowym
  • II Śniadanie Soczysty mix owoców południowych
  • Obiad Polędwiczka grillowana z warzywami podana z pieczonymi batatami i dipem bazyliowym
  • Podwieczorek Terrina pomarańczowa
  • Kolacja Gryczane kluseczki podane z twarogowym serem i sosem wieloowocowym

CZWARTEK

  • Śniadanie Marchewkowa pasta z orzechami włoskimi podana z tortillą kukurydzianą
  • II Śniadanie Deser ryżowy z cytryną
  • Obiad Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta oraz surówka wiosenna
  • Podwieczorek Aksamitny koktajl winogronowy z miętą
  • Kolacja Szaszłyki drobiowe z warzywami i sosem kremowym

PIĄTEK

  • Śniadanie Jajka faszerowane pastą pietruszkową podane z cząstkami świeżej papryki i wafelkiem ryżowym
  • II Śniadanie Mini pizze z bakłażana zapiekane z serem mozzarella
  • Obiad Dorsz zapiekany w ziołach podany z kaszą kukurydzianą oraz brokułem z pary
  • Podwieczorek Bezglutenowe muffiny z malinami
  • Kolacja Delikatna zupa warzywna

SOBOTA

  • Śniadanie Ryżowe placuszki z kurczakiem podane z sosem kremowym na liściach kolorowych sałat
  • II Śniadanie Delikatny kisiel truskawkowy
  • Obiad Sznycelki z kurczaka z makaronem sojowym i grillowanym mixem warzyw
  • Podwieczorek Galaretka owocowa z prażonymi migdałami
  • Kolacja Kolorowa sałatka ze świeżymi warzywami i grillowanym kurczakiem skropiona sosem vinegrette

NIEDZIELA

  • Śniadanie Szynka drobiowa podana z delikatnym kremem chrzanowym i pomidorkiem koktajlowym
  • II Śniadanie Pasta paprykowa z pestkami słonecznika podana z trójkącikami gryczanymi
  • Obiad Cytrynowe risotto z piersi kurczaka oraz surówka z kalarepy
  • Podwieczorek Mus czekoladowy z ananasem
  • Kolacja Zapiekanka ziemniaczana z cukinią, pomidorami i sosem tatarskim

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!