Dieta pudełkowa dla diabetyka z dostawą

Dieta dla Diabetyka

Skonfiguruj własną dietę

Cena zawiera podatek VAT.

53,00 76,00 

Celem stosowania diety jest zmniejszenie stężenia glukozy we krwi, a także zapobieganie wczesnym i późnym powikłaniom choroby.

Wyczyść

Jest oparta na zasadach diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. Znajduje zastosowanie przede wszystkim u osób chorych na cukrzycę typu 2, a także u osób, u których stężenie glukozy we krwi jest podwyższone. Oprócz leczenia farmakologicznego, prawidłowe żywienie u diabetyków jest zasadniczym elementem terapii.

W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie Kromka chleba razowego z twarożkiem chudym ze szczypiorkiem i rzodkiewką
  • II Śniadanie Pieczone jabłko z cynamonem
  • Obiad Faszerowana kapusta z delikatnym mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z surówką wiosenną
  • Podwieczorek Sałatka z drylowanych pomarańczy, pestkami słonecznika
  • Kolacja Pieczone filety z dorsza podane z mixem sałat

WTOREK

  • Śniadanie Puszysty omlet z warzywami
  • II Śniadanie Mleko sojowe z płatkami gryczanymi
  • Obiad Gulasz wołowy z makaronem typu graham oraz surówka z kapusty pekińskiej
  • Podwieczorek Soczyste cząstki pomelo
  • Kolacja Sałatka fantazyjna z szynki, papryki, ogórka z dodatkiem jogurtu naturalnego

ŚRODA

  • Śniadanie Cząstki chudego sera podane na świeżym ogórku z chlebkiem pełnoziarnistym
  • II Śniadanie Mus malinowy z płatkami orkiszowymi
  • Obiad Pieczony filet z indyka, czerwona soczewicą oraz sałatka z kiszonego ogórka
  • Podwieczorek Mix owoców cytrusowych
  • Kolacja Krem brokułowy z macą razową

CZWARTEK

  • Śniadanie Placuszki jabłkowe z sosem jogurtowym
  • II Śniadanie Zapiekana cukinia podawana z mozzarellą i świeżą bazylią
  • Obiad Potrawka z indyka oraz surówka z marchwi i pestek dyni podana z kaszą gryczaną
  • Podwieczorek Mus kakaowy z awokado
  • Kolacja Zapiekany kalafior ze szparagami i orzechami włoskimi

PIĄTEK

  • Śniadanie Jajecznica z pomidorami, szczypiorkiem i bułeczką orkiszową
  • II Śniadanie Serek wiejski z otrębami i suszonymi owocami goji
  • Obiad Sola z plastrami pomarańczy, oliwkami, ryżem brązowym i surówką z kapusty kiszonej
  • Podwieczorek Deser mleczny z musem truskawkowym
  • Kolacja Faszerowany bakłażan pieczarkami, serem i kolorową papryką

SOBOTA

  • Śniadanie Twarożek z tuńczykiem oraz papryczki Jolapeno z natką pietruszki
  • II Śniadanie Placuszki serowe z owocami
  • Obiad Pierś z kurczaka nadziewana żurawiną z mixem sałat z sosem owocowym
  • Podwieczorek Ciasteczka owsiane z rabarbem i cynamonem
  • Kolacja Pieczone warzywa z serem feta i ziołami

NIEDZIELA

  • Śniadanie Kanapeczka z pastą sojową, świeżym ogórkiem i dodatkiem sałaty rzymskiej
  • II Śniadanie Pomidory faszerowane białym serem papryką koprem z dodatkiem aromatycznego czosnku
  • Obiad Grillowany łosoś ze świeżym rozmarynem oraz gotowanym brokułem
  • Podwieczorek Mix grejpfrutów z fruktozą i prażonymi orzechami
  • Kolacja Szaszłyk drobiowy z pieczarkami, papryką i dipem tzatziki

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!