Dieta pudełkowa bez glutenu z dostawą

Dieta bez Glutenu

Skonfiguruj własną dietę

Cena zawiera podatek VAT.

Price range: 50,00 zł through 84,00 zł

Dieta ta jest zalecana dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać glutenu.


Podstawowym założeniem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie glutenu - rodzaju białka, którego źródłem w żywności są zboża takie jak pszenica, żyto, pszenżyto, orkisz oraz jęczmień. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak.

W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie Roladki z wędliny drobiowej, kremowym serkiem i kiełkami podane ze świeżą papryką i pieczywem bezglutenowym
  • II Śniadanie Galaretka owocowa z bakaliami
  • Obiad Fileciki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta podane z puree ziemniaczanym i brokułem
  • Podwieczorek Gryczane ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi
  • Kolacja Sałatka z makreli, ryżu, natki pietruszki i kukurydzy podana z sosem cytrynowym

WTOREK

  • Śniadanie Różyczki schabu pieczonego z ogórkiem konserwowym i krążkami kukurydzianymi
  • II Śniadanie Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami
  • Obiad Grillowany indyk z sosem balsamicznym, białym ryżem i surówką z pora i jabłka
  • Podwieczorek Mus ananasowy z płatkami migdałów
  • Kolacja Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, pomidorem i serem brie

ŚRODA

  • Śniadanie Puszysty omlet z porem podany na liściach kolorowych sałat
  • II Śniadanie Kisiel cytrynowy z jabłkiem suszonym
  • Obiad Orientalne paseczki wołowiny podane z makaronem ryżowym i surówką z białej kapusty i marchewki
  • Podwieczorek Pasta twarogowa z kolendrą i prażonymi pestkami słonecznika
  • Kolacja Delikatna zupa krem z dyni oraz bezglutenowe grzanki

CZWARTEK

  • Śniadanie Kukurydziane naleśniki z farszem warzywnym
  • II Śniadanie Jogurt naturalny z suszonymi owocami
  • Obiad Szaszłyki drobiowe z pieczarką , papryką, cebulką, podane z kaszą gryczaną i brukselką
  • Podwieczorek Budyń waniliowy z płatkami czekolady
  • Kolacja Tureckie falafele z jogurtowym sosem tymiankowym

PIĄTEK

  • Śniadanie Serek wiejski a’la chłodnik z buraczkami i świeżymi warzywami
  • II Śniadanie Duszone śliwki z serkiem mascarpone i listkiem mięty
  • Obiad Filety rybne z oliwkami i pomidorami, ryż dziki paraboiled oraz surówka z kapusty kiszonej
  • Podwieczorek Krem z jogurtu light z truskawkami
  • Kolacja Sałatka z indykiem cukinią, porem i brokułami

SOBOTA

  • Śniadanie Plasterki szynki podane z chrzanową pastą, świeżym ogórkiem i wafelkiem ryżowym
  • II Śniadanie Aksamitny kefir z gruszką
  • Obiad Pieczony indyk z sosem wiśniowym, kaszą kukurydziana oraz fasolka szparagowa
  • Podwieczorek Zapiekane cytrusy z bakaliami
  • Kolacja Delikatny barszcz szczawiowy z jajkiem

NIEDZIELA

  • Śniadanie Pasta jajeczna ze szpinakiem z dodatkiem warzyw konserwowych
  • II Śniadanie Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe
  • Obiad Bezglutenowy makaron w sosie kremowym z łososiem i porem
  • Podwieczorek Pudding czekoladowy z wiśniami
  • Kolacja Ziemniaczana zapiekanka z wędliną drobiową podana z sosem czosnkowym

ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU

przekierowanie poniżej: