Dieta pudełkowa bez glutenu z dostawą

Dieta bez Glutenu

Skonfiguruj własną dietę

Cena zawiera podatek VAT.

53,00 84,00 

Dieta ta jest zalecana dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać glutenu.


Podstawowym założeniem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie glutenu - rodzaju białka, którego źródłem w żywności są zboża takie jak pszenica, żyto, pszenżyto, orkisz oraz jęczmień. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak.

W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.

PONIEDZIAŁEK

  • Śniadanie Roladki z wędliny drobiowej, kremowym serkiem i kiełkami podane ze świeżą papryką i pieczywem bezglutenowym
  • II Śniadanie Galaretka owocowa z bakaliami
  • Obiad Fileciki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta podane z puree ziemniaczanym i brokułem
  • Podwieczorek Gryczane ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi
  • Kolacja Sałatka z makreli, ryżu, natki pietruszki i kukurydzy podana z sosem cytrynowym

WTOREK

  • Śniadanie Różyczki schabu pieczonego z ogórkiem konserwowym i krążkami kukurydzianymi
  • II Śniadanie Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami
  • Obiad Grillowany indyk z sosem balsamicznym, białym ryżem i surówką z pora i jabłka
  • Podwieczorek Mus ananasowy z płatkami migdałów
  • Kolacja Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, pomidorem i serem brie

ŚRODA

  • Śniadanie Puszysty omlet z porem podany na liściach kolorowych sałat
  • II Śniadanie Kisiel cytrynowy z jabłkiem suszonym
  • Obiad Orientalne paseczki wołowiny podane z makaronem ryżowym i surówką z białej kapusty i marchewki
  • Podwieczorek Pasta twarogowa z kolendrą i prażonymi pestkami słonecznika
  • Kolacja Delikatna zupa krem z dyni oraz bezglutenowe grzanki

CZWARTEK

  • Śniadanie Kukurydziane naleśniki z farszem warzywnym
  • II Śniadanie Jogurt naturalny z suszonymi owocami
  • Obiad Szaszłyki drobiowe z pieczarką , papryką, cebulką, podane z kaszą gryczaną i brukselką
  • Podwieczorek Budyń waniliowy z płatkami czekolady
  • Kolacja Tureckie falafele z jogurtowym sosem tymiankowym

PIĄTEK

  • Śniadanie Serek wiejski a’la chłodnik z buraczkami i świeżymi warzywami
  • II Śniadanie Duszone śliwki z serkiem mascarpone i listkiem mięty
  • Obiad Filety rybne z oliwkami i pomidorami, ryż dziki paraboiled oraz surówka z kapusty kiszonej
  • Podwieczorek Krem z jogurtu light z truskawkami
  • Kolacja Sałatka z indykiem cukinią, porem i brokułami

SOBOTA

  • Śniadanie Plasterki szynki podane z chrzanową pastą, świeżym ogórkiem i wafelkiem ryżowym
  • II Śniadanie Aksamitny kefir z gruszką
  • Obiad Pieczony indyk z sosem wiśniowym, kaszą kukurydziana oraz fasolka szparagowa
  • Podwieczorek Zapiekane cytrusy z bakaliami
  • Kolacja Delikatny barszcz szczawiowy z jajkiem

NIEDZIELA

  • Śniadanie Pasta jajeczna ze szpinakiem z dodatkiem warzyw konserwowych
  • II Śniadanie Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe
  • Obiad Bezglutenowy makaron w sosie kremowym z łososiem i porem
  • Podwieczorek Pudding czekoladowy z wiśniami
  • Kolacja Ziemniaczana zapiekanka z wędliną drobiową podana z sosem czosnkowym

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!