Dieta pudełkowa bez glutenu i laktozy z dostawą
Dieta bez Glutenu i Laktozy
Skonfiguruj własną dietę
Cena zawiera podatek VAT.
58,00 zł – 89,00 zł
Przeznaczona dla osób, które chcą całkowicie wyeliminować gluten oraz laktozę. Dieta opiera się głównie na bezglutenowych produktach, bezlaktozowym nabiale, warzywach, owocach, mięsie oraz rybach.
Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak. W tej diecie produkty mleczne zastępujemy większą ilością warzyw i owoców lub produktami pochodzenia roślinnego (mleko sojowe, kokosowe, ryżowe, sery bez laktozy itp.).
W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie Sałatka jarzynowa z pieczywem bezglutenowym
- II Śniadanie Miseczka owoców południowych
- Obiad Rumsztyk wołowy z duszoną cebulką podany z pieczonymi ziemniaczkami i świeżym brokułem
- Podwieczorek Gryczana tarta z jabłkami
- Kolacja Dyniowa zupa krem z pestkami słonecznika
WTOREK
- Śniadanie Kanapeczka bezglutenowa z pieczonym schabem i świeżymi warzywami
- II Śniadanie Mus bananowy z cytryną i gorzką czekoladą
- Obiad Pieczony indyk w sosie własnym podany z kaszą gryczaną i mini marchewką
- Podwieczorek Dietetyczne mini pizze z bakłażana zapiekane serem bez laktozy
- Kolacja Aromatyczna zupa grzybowa z natką pietruszki
ŚRODA
- Śniadanie Frittata z groszkiem i wędliną drobiową
- II Śniadanie Soczysty mix owoców południowych
- Obiad Polędwiczka grillowana z cukinią podana z pieczonymi batatami i sosem bazyliowym
- Podwieczorek Bezglutenowe muffinki kakaowe z wiśniami
- Kolacja Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika
CZWARTEK
- Śniadanie Placuszki kukurydziane z orzechami i mixem pestek
- II Śniadanie Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem
- Obiad Cytrynowe risotto z piersi kurczaka podane z surówką z kalarepy
- Podwieczorek Ciasteczka kokosowe z makiem
- Kolacja Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i pomidorami suszonymi
PIĄTEK
- Śniadanie Tosty bezglutenowe zapiekane z jajkiem i pieczarkami podane ze świeżym ogórkiem
- II Śniadanie Orzeźwiające smoothie gruszkowo-miętowe
- Obiad Pieczona ryba w ziołach podana z parowanym kalafiorem z okrasą gryczaną i surówką z kapusty kwaszonej
- Podwieczorek Deser brzoskwiniowy z granatem i listkiem mięty
- Kolacja Zapiekanka z ziemniakami, cukinią, pomidorkiem i sosem tatarskim
SOBOTA
- Śniadanie Jaja nadziewane pastą z pieczarek i brukselki podane na liściach sałat i pieczywo ryżowe
- II Śniadanie Koktajl sojowy ze śliwkami, komosą ryżową i miętą
- Obiad Gulasz z indyka po francusku z papryką, pieczarką i kaparami oraz surówka z marchewki i jabłka
- Podwieczorek Słupki świeżych warzyw
- Kolacja Curry z ciecierzycy z dynią i szpinakiem
NIEDZIELA
- Śniadanie Sałatka grecka z wafelkiem kukurydzianym
- II Śniadanie Koktajl figowy z bananem i orzechami
- Obiad Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym podane z makaronem sojowym i grillowanym mixem warzyw
- Podwieczorek Duszone gruszki z cynamonem i goździkami
- Kolacja Meksykańska potrawka warzywna z tofu i chilli
Zestaw próbny na start?
Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!