Dieta pudełkowa bez glutenu z dostawą
Dieta bez Glutenu
Skonfiguruj własną dietę
Cena zawiera podatek VAT.
53,00 zł – 84,00 zł
Dieta ta jest zalecana dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać glutenu.
Podstawowym założeniem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie glutenu - rodzaju białka, którego źródłem w żywności są zboża takie jak pszenica, żyto, pszenżyto, orkisz oraz jęczmień. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak.
W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie Roladki z wędliny drobiowej, kremowym serkiem i kiełkami podane ze świeżą papryką i pieczywem bezglutenowym
- II Śniadanie Galaretka owocowa z bakaliami
- Obiad Fileciki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta podane z puree ziemniaczanym i brokułem
- Podwieczorek Gryczane ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi
- Kolacja Sałatka z makreli, ryżu, natki pietruszki i kukurydzy podana z sosem cytrynowym
WTOREK
- Śniadanie Różyczki schabu pieczonego z ogórkiem konserwowym i krążkami kukurydzianymi
- II Śniadanie Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami
- Obiad Grillowany indyk z sosem balsamicznym, białym ryżem i surówką z pora i jabłka
- Podwieczorek Mus ananasowy z płatkami migdałów
- Kolacja Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, pomidorem i serem brie
ŚRODA
- Śniadanie Puszysty omlet z porem podany na liściach kolorowych sałat
- II Śniadanie Kisiel cytrynowy z jabłkiem suszonym
- Obiad Orientalne paseczki wołowiny podane z makaronem ryżowym i surówką z białej kapusty i marchewki
- Podwieczorek Pasta twarogowa z kolendrą i prażonymi pestkami słonecznika
- Kolacja Delikatna zupa krem z dyni oraz bezglutenowe grzanki
CZWARTEK
- Śniadanie Kukurydziane naleśniki z farszem warzywnym
- II Śniadanie Jogurt naturalny z suszonymi owocami
- Obiad Szaszłyki drobiowe z pieczarką , papryką, cebulką, podane z kaszą gryczaną i brukselką
- Podwieczorek Budyń waniliowy z płatkami czekolady
- Kolacja Tureckie falafele z jogurtowym sosem tymiankowym
PIĄTEK
- Śniadanie Serek wiejski a’la chłodnik z buraczkami i świeżymi warzywami
- II Śniadanie Duszone śliwki z serkiem mascarpone i listkiem mięty
- Obiad Filety rybne z oliwkami i pomidorami, ryż dziki paraboiled oraz surówka z kapusty kiszonej
- Podwieczorek Krem z jogurtu light z truskawkami
- Kolacja Sałatka z indykiem cukinią, porem i brokułami
SOBOTA
- Śniadanie Plasterki szynki podane z chrzanową pastą, świeżym ogórkiem i wafelkiem ryżowym
- II Śniadanie Aksamitny kefir z gruszką
- Obiad Pieczony indyk z sosem wiśniowym, kaszą kukurydziana oraz fasolka szparagowa
- Podwieczorek Zapiekane cytrusy z bakaliami
- Kolacja Delikatny barszcz szczawiowy z jajkiem
NIEDZIELA
- Śniadanie Pasta jajeczna ze szpinakiem z dodatkiem warzyw konserwowych
- II Śniadanie Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe
- Obiad Bezglutenowy makaron w sosie kremowym z łososiem i porem
- Podwieczorek Pudding czekoladowy z wiśniami
- Kolacja Ziemniaczana zapiekanka z wędliną drobiową podana z sosem czosnkowym
Zestaw próbny na start?
Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!