Dieta pudełkowa typu FodMap z dostawą

FodMap

Kaloryczność
1000-3000 kcal

* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)

* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)

Dieta ta skierowana jest do osób chorujących na zespół jelita drażliwego. Polega na boleściach układu trawiennego, skręcaniu w jelitach, wzdęciach i biegunkach. Z diety najważniejsze jest wyeliminowanie węglowodanów, które łatwo ulegają procesowi fermentacji (przyczyna rozwoju szkodliwych bakterii w jelicie), a także ostrych przypraw. Odpowiednia dieta pomoże przy normalnym funkcjonowaniu.

Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie Fritata z wędliną drobiową i papryką podana z sosem ziołowym
II Śniadanie Delikatna pianka malinowa
Obiad Duszona wołowina w sosie paprykowym podana z kaszą gryczaną i surówką z ogórka
Podwieczorek Kakaowe ciasto gryczane z makiem
Kolacja Potrawka z makaronem ryżowym, kurczakiem i warzywami

 

WTOREK

Śniadanie Rolada jajeczna ze szczypiorkiem podana z cząstkami świeżego pomidora
II Śniadanie Mus truskawkowo-bananowy z kawałkami gorzkiej czekolady
Obiad Klopsiki drobiowe z cukinią w sosie pomidorowym podane z ryżem paraboiled i mini marchewką z sezamem
Podwieczorek Mini sałatka caprese ze świeżą bazylią
Kolacja Delikatna zupa krem z dyni z parmezanem

 

ŚRODA

Śniadanie Delikatny pasztecik drobiowy podany z białą rzodkiewką oraz pomidorkiem koktajlowym
II Śniadanie Soczysty mix owoców południowych
Obiad Polędwiczka grillowana z warzywami podana z pieczonymi batatami i dipem bazyliowym
Podwieczorek Terrina pomarańczowa
Kolacja Gryczane kluseczki podane z twarogowym serem i sosem wieloowocowym

 

CZWARTEK

Śniadanie Marchewkowa pasta z orzechami włoskimi podana z tortillą kukurydzianą
II Śniadanie Deser ryżowy z cytryną
Obiad Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta oraz surówka wiosenna
Podwieczorek Aksamitny koktajl winogronowy z miętą
Kolacja Szaszłyki drobiowe z warzywami i sosem kremowym

 

PIĄTEK

Śniadanie Jajka faszerowane pastą pietruszkową podane z cząstkami świeżej papryki i wafelkiem ryżowym
II Śniadanie Mini pizze z bakłażana zapiekane z serem mozzarella
Obiad Dorsz zapiekany w ziołach podany z kaszą kukurydzianą oraz brokułem z pary
Podwieczorek Bezglutenowe muffiny z malinami
Kolacja Delikatna zupa warzywna

 

SOBOTA

Śniadanie Ryżowe placuszki z kurczakiem podane z sosem kremowym na liściach kolorowych sałat
II Śniadanie Delikatny kisiel truskawkowy
Obiad Sznycelki z kurczaka z makaronem sojowym i grillowanym mixem warzyw
Podwieczorek Galaretka owocowa z prażonymi migdałami
Kolacja

Kolorowa sałatka ze świeżymi warzywami i grillowanym kurczakiem

skropiona sosem vinegrette

 

NIEDZIELA

Śniadanie Szynka drobiowa podana z delikatnym kremem chrzanowym i pomidorkiem koktajlowym
II Śniadanie Pasta paprykowa z pestkami słonecznika podana z trójkącikami gryczanymi
Obiad Cytrynowe risotto z piersi kurczaka oraz surówka z kalarepy
Podwieczorek Mus czekoladowy z ananasem
Kolacja Zapiekanka ziemniaczana z cukinią, pomidorami i sosem tatarskim

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!