Dieta pudełkowa o niskim IG z dostawą
Dieta o niskim IG
Kaloryczność
1000-3000 kcal
* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)
* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)
Dieta przeznaczona jest dla osób zmagającymi się z otyłością lub nadwagą, które wywołane są poprzez zaburzenia metabolizmu, chorobą Hashimoto, insulinoopornością lub zaburzeniami odżywiana. Do przygotowania jej używane są wyłącznie składniki o niskim indeksie glikemicznym. Zastosowanie tej diety sprzyja utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, poprawie jakości życia oraz utracie masy.
Przykładowe menu
|
PONIEDZIAŁEK |
|
| Śniadanie | Tartinki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą z soczewicy i świeżymi warzywami |
| II Śniadanie | Jogurt naturalny z otrębami żytnimi i wiśniami |
| Obiad | Pierś z kurczaka w sosie cytrynowym, dziki ryż i czosnkową cukinią |
| Podwieczorek | Chudy twaróg z kolorową papryką i świeży ogórek |
| Kolacja | Zupa brokułowa z grzankami razowymi i oliwą truflową |
|
WTOREK |
|
| Śniadanie | Pieczone polędwiczki wieprzowe ze świeżymi warzywami |
| II Śniadanie | Kefir ze świeżymi malinami |
| Obiad | Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami, puree z soczewicy i surówką z kalarepy |
| Podwieczorek | Sałatka z owoców cytrusowych |
| Kolacja | Pasta z makreli z kiszonymi ogórkami i szczypiorkiem |
|
ŚRODA |
|
| Śniadanie | Różyczki sera żółtego podane na kolorowych sałatach z dodatkiem pomidorków koktajlowych |
| II Śniadanie | Mus malinowy z dodatkiem mixa orzechów |
| Obiad | Grillowany indyk, dresing jogurtowo – bazyliowy, puree z zielonego groszku i surówka wiosenna |
| Podwieczorek | Świeże truskawki polane gorzką czekoladą |
| Kolacja | Szaszłyki z kurczakiem i warzywami podane z sosem tzatziki |
|
CZWARTEK |
|
| Śniadanie | Kieszonki z wędliny drobiowej z dodatkiem papryki i mixem sałat |
| II Śniadanie | Placuszki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem |
| Obiad | Pierś z kurczaka (ala gyros) z pieczarkami i pomidorem oraz makaron razowy |
| Podwieczorek | Serek wiejski z ziołami |
| Kolacja | Aromatyczne roladki z cukinii nadziewane mozzarellą z pomidorowym pesto |
|
PIĄTEK |
|
| Śniadanie | Plasterki chudego sera białego z dżemem wiśniowym słodzonym fruktozą z chlebem żytnim |
| II Śniadanie | Kefir z orzechami, malinami i ziarnem sezamu |
| Obiad | Zapiekanka z kurczakiem i brokułem w aromatycznym sosie ziołowym |
| Podwieczorek | Pieczona gruszka z żurawiną |
| Kolacja | Kolorowa sałatka grecka |
|
SOBOTA |
|
| Śniadanie | Pasta serowa z awokado, kiełkami lucerny i kromką pieczywa pełnoziarnistego |
| II Śniadanie | Malinowe mleczko sojowe z płatkami owsianymi |
| Obiad | Gulasz wołowy z kaszą gryczaną i surówką ze świeżych buraków |
| Podwieczorek | Jogurtowy sernik na zimno z jagodami |
| Kolacja | Sałatka cezar |
|
NIEDZIELA |
|
| Śniadanie | Omlet z dodatkiem suszonych pomidorów |
| II Śniadanie | Płatki owsiane na mleku z orzechami włoskimi |
| Obiad | Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym z warzywami z makaronem sojowym |
| Podwieczorek | Sałatka owocowa z orzechami |
| Kolacja | Cukinia faszerowana pastą łososiowo – twarożkową |
ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU
przekierowanie poniżej: