Dieta pudełkowa dla Diabetyka z dostawą

Dla diabetyka

Kaloryczność
1000-3000 kcal

* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)

* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)

Jest oparta na zasadach diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. Znajduje zastosowanie przede wszystkim u osób chorych na cukrzycę typu 2, a także u osób, u których stężenie glukozy we krwi jest podwyższone. Oprócz leczenia farmakologicznego, prawidłowe żywienie u diabetyków jest zasadniczym elementem terapii.

Celem stosowania diety jest zmniejszenie stężenia glukozy we krwi, a także zapobieganie wczesnym i późnym powikłaniom choroby.

Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie Kromka chleba razowego z twarożkiem chudym ze szczypiorkiem i rzodkiewką
II Śniadanie Pieczone jabłko z cynamonem
Obiad Faszerowana kapusta z delikatnym mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z surówką wiosenną
Podwieczorek Sałatka z drylowanych pomarańczy, pestkami słonecznika
Kolacja Pieczone filety z dorsza podane z mixem sałat

 

WTOREK
 Śniadanie Puszysty omlet z warzywami
II Śniadanie Mleko sojowe z płatkami gryczanymi
Obiad Gulasz wołowy z makaronem typu graham oraz surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek Soczyste cząstki pamelo
Kolacja Sałatka fantazyjna z szynki, papryki, ogórka z dodatkiem jogurtu naturalnego

 

ŚRODA
 Śniadanie Cząstki chudego sera podane na świeżym ogórku z chlebkiem pełnoziarnistym
II Śniadanie Mus malinowy z płatkami orkiszowymi
Obiad Pieczony filet z indyka, czerwona soczewicą oraz sałatka z kiszonego ogórka
Podwieczorek Mix owoców cytrusowych
Kolacja Krem brokułowy z macą razową

 

CZWARTEK
 Śniadanie Placuszki jabłkowe z sosem jogurtowym
II Śniadanie Zapiekana cukinia podawana z mozzarellą i świeżą bazylią
Obiad Potrawka z indyka oraz surówka z marchwi i pestek dyni podana z kaszą gryczaną
Podwieczorek Mus kakaowy z awokado
Kolacja Zapiekany kalafior ze szparagami i orzechami włoskimi

 

PIĄTEK

 Śniadanie Jajecznica z pomidorami, szczypiorkiem i bułeczką orkiszową
II Śniadanie Serek wiejski z otrębami i suszonymi owocami goji
Obiad Sola z plastrami pomarańczy, oliwkami, ryżem brązowym i surówką z kapusty kiszonej
Podwieczorek Deser mleczny z musem truskawkowym
Kolacja Faszerowany bakłażan pieczarkami, serem i kolorową papryką

 

SOBOTA
 Śniadanie Twarożek z tuńczykiem oraz papryczki Jolapeno z natką pietruszki
II Śniadanie Placuszki serowe z owocami
Obiad Pierś z kurczaka nadziewana żurawiną z mixem sałat z sosem owocowym
Podwieczorek Ciasteczka owsiane z rabarbem i cynamonem
Kolacja Pieczone warzywa z serem feta i ziołami

 

NIEDZIELA
 Śniadanie Kanapeczka z pastą sojową, świeżym ogórkiem i dodatkiem sałaty rzymskiej
II Śniadanie Pomidory faszerowane białym serem papryką koprem z dodatkiem aromatycznego czosnku
Obiad Grillowany łosoś ze świeżym rozmarynem oraz gotowanym brokułem
Podwieczorek Mix grejpfrutów z fruktozą i prażonymi orzechami
Kolacja Szaszłyk drobiowy z pieczarkami, papryką i dipem tzatziki

 

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!