Dieta pudełkowa bez glutenu z dostawą

Bez glutenu

Kaloryczność
1000-3000 kcal

* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)

* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)

Podstawowym założeniem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie glutenu- rodzaju białka, którego źródłem w żywności są zboża takie jak pszenica, żyto, pszenżyto, orkisz oraz jęczmień. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak. Dieta ta jest zalecana dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać glutenu.

Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie Roladki z wędliny drobiowej, kremowym serkiem i kiełkami podane ze świeżą papryką i pieczywem bezglutenowym
II Śniadanie Galaretka owocowa z bakaliami
Obiad Fileciki z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta podane z puree ziemniaczanym i brokułem
Podwieczorek Gryczane ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi
Kolacja

Sałatka z makreli, ryżu, natki pietruszki i kukurydzy podana z sosem cytrynowym

 

WTOREK
Śniadanie Różyczki schabu pieczonego z ogórkiem konserwowym i krążkami kukurydzianymi
II Śniadanie Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami
Obiad Grillowany indyk z sosem balsamicznym, białym ryżem i surówką z pora i jabłka
Podwieczorek Mus ananasowy z płatkami migdałów
Kolacja Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, pomidorem i serem brie

 

ŚRODA
Śniadanie Puszysty omlet z porem podany na liściach kolorowych sałat
II Śniadanie Kisiel cytrynowy z jabłkiem suszonym
Obiad Orientalne paseczki wołowiny podane z makaronem ryżowym i surówką z białej kapusty i marchewki
Podwieczorek Pasta twarogowa z kolendrą i prażonymi pestkami słonecznika
Kolacja Delikatna zupa krem z dyni oraz bezglutenowe grzanki

 

CZWARTEK
Śniadanie Kukurydziane naleśniki z farszem warzywnym
II Śniadanie Jogurt naturalny z suszonymi owocami
Obiad Szaszłyki drobiowe z pieczarką , papryką, cebulką, podane z kaszą gryczaną i brukselką
Podwieczorek Budyń waniliowy z płatkami czekolady
Kolacja Tureckie falafele z jogurtowym sosem tymiankowym

 

PIĄTEK
Śniadanie Serek wiejski a’la chłodnik z buraczkami i świeżymi warzywami
II Śniadanie Duszone śliwki z serkiem mascarpone i listkiem mięty
Obiad Filety rybne z oliwkami i pomidorami, ryż dziki paraboiled oraz surówka z kapusty kiszonej
Podwieczorek Krem  z jogurtu light z truskawkami
Kolacja Sałatka z indykiem cukinią, porem i brokułami

 

SOBOTA
Śniadanie Plasterki szynki podane z chrzanową pastą, świeżym ogórkiem i wafelkiem ryżowym
II Śniadanie Aksamitny kefir z gruszką
Obiad Pieczony indyk z sosem wiśniowym, kaszą kukurydziana oraz fasolka szparagowa
Podwieczorek Zapiekane cytrusy z bakaliami
Kolacja Delikatny barszcz szczawiowy z jajkiem

 

NIEDZIELA
Śniadanie Pasta jajeczna ze szpinakiem z dodatkiem warzyw konserwowych
II Śniadanie Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe
Obiad Bezglutenowy makaron w sosie kremowym z łososiem i porem
Podwieczorek Pudding czekoladowy z wiśniami
Kolacja Ziemniaczana zapiekanka z wędliną drobiową podana z sosem czosnkowym

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!