Dieta pudełkowa bez glutenu i laktozy z dostawą

Bez glutenu i laktozy

Kaloryczność
1000-3000 kcal

* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)

* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)

Przeznaczona dla osób, które chcą całkowicie wyeliminować gluten oraz laktozę. Dieta opiera się głównie na bezglutenowych produktach, bezlaktozowym nabiale, warzywach, owocach, mięsie oraz rybach. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak. W tej diecie produkty mleczne zastępujemy większą ilością warzyw i owoców lub produktami pochodzenia roślinnego (mleko sojowe, kokosowe, ryżowe, sery bez laktozy itp.).

Przykładowe menu

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie Sałatka jarzynowa z pieczywem bezglutenowym
II Śniadanie Miseczka owoców południowych
Obiad Rumsztyk wołowy z duszoną cebulką podany z pieczonymi ziemniaczkami i świeżym brokułem
Podwieczorek Gryczana tarta z jabłkami
Kolacja Dyniowa zupa krem z pestkami słonecznika

 

WTOREK
Śniadanie Kanapeczka bezglutenowa z pieczonym schabem i świeżymi warzywami
II Śniadanie Mus bananowy z cytryną i gorzką czekoladą
Obiad Pieczony indyk w sosie własnym podany z kaszą gryczaną i mini marchewką
Podwieczorek Dietetyczne mini pizze z bakłażana zapiekane serem bez laktozy
Kolacja Aromatyczna zupa grzybowa z natką pietruszki

 

ŚRODA

Śniadanie Frittata z groszkiem i wędliną drobiową
II Śniadanie Soczysty mix owoców południowych
Obiad Polędwiczka grillowana z cukinią podana z pieczonymi batatami i sosem bazyliowym
Podwieczorek Bezglutenowe muffinki kakaowe z wiśniami
Kolacja Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika

 

CZWARTEK

Śniadanie Placuszki kukurydziane z orzechami i mixem pestek
II Śniadanie Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem
Obiad Cytrynowe risotto z piersi kurczaka podane z surówką z kalarepy
Podwieczorek Ciasteczka kokosowe z makiem
Kolacja Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i pomidorami suszonymi

 

PIĄTEK

Śniadanie Tosty bezglutenowe zapiekane z jajkiem i pieczarkami podane ze świeżym ogórkiem
II Śniadanie Orzeźwiające smoothie gruszkowo-miętowe
Obiad Pieczona ryba w ziołach podana z parowanym kalafiorem z okrasą gryczaną i surówką z kapusty kwaszonej
Podwieczorek Deser brzoskwiniowy z granatem i listkiem mięty
Kolacja Zapiekanka z ziemniakami, cukinią, pomidorkiem i sosem tatarskim

 

SOBOTA

Śniadanie Jaja nadziewane pastą z pieczarek i brukselki podane na liściach sałat i pieczywo ryżowe
II Śniadanie Koktajl sojowy ze śliwkami, komosą ryżową i miętą
Obiad Gulasz z indyka po francusku z papryką, pieczarką i kaparami oraz surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek Słupki świeżych warzyw
Kolacja Curry z ciecierzycy z dynią i szpinakiem

 

NIEDZIELA

Śniadanie Sałatka grecka z wafelkiem kukurydzianym
II Śniadanie Koktajl figowy z bananem i orzechami
Obiad Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym podane z makaronem sojowym i grillowanym mixem warzyw
Podwieczorek Duszone gruszki z cynamonem i goździkami
Kolacja Meksykańska potrawka warzywna z tofu i chilli

 

Zestaw próbny na start?

Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!