Dieta pudełkowa bez glutenu i laktozy z dostawą
Bez glutenu i laktozy
Kaloryczność
1000-3000 kcal
* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)
* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)
Przeznaczona dla osób, które chcą całkowicie wyeliminować gluten oraz laktozę. Dieta opiera się głównie na bezglutenowych produktach, bezlaktozowym nabiale, warzywach, owocach, mięsie oraz rybach. Produkty zbożowe zastępujemy, zatem produktami bezglutenowymi takimi jak: ryż, proso, gryka, amarantus, komosa ryżowa, siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika, sezam czy mak. W tej diecie produkty mleczne zastępujemy większą ilością warzyw i owoców lub produktami pochodzenia roślinnego (mleko sojowe, kokosowe, ryżowe, sery bez laktozy itp.).
Przykładowe menu
PONIEDZIAŁEK |
|
Śniadanie | Sałatka jarzynowa z pieczywem bezglutenowym |
II Śniadanie | Miseczka owoców południowych |
Obiad | Rumsztyk wołowy z duszoną cebulką podany z pieczonymi ziemniaczkami i świeżym brokułem |
Podwieczorek | Gryczana tarta z jabłkami |
Kolacja | Dyniowa zupa krem z pestkami słonecznika |
WTOREK | |
Śniadanie | Kanapeczka bezglutenowa z pieczonym schabem i świeżymi warzywami |
II Śniadanie | Mus bananowy z cytryną i gorzką czekoladą |
Obiad | Pieczony indyk w sosie własnym podany z kaszą gryczaną i mini marchewką |
Podwieczorek | Dietetyczne mini pizze z bakłażana zapiekane serem bez laktozy |
Kolacja | Aromatyczna zupa grzybowa z natką pietruszki |
ŚRODA |
|
Śniadanie | Frittata z groszkiem i wędliną drobiową |
II Śniadanie | Soczysty mix owoców południowych |
Obiad | Polędwiczka grillowana z cukinią podana z pieczonymi batatami i sosem bazyliowym |
Podwieczorek | Bezglutenowe muffinki kakaowe z wiśniami |
Kolacja | Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi pestkami słonecznika |
CZWARTEK |
|
Śniadanie | Placuszki kukurydziane z orzechami i mixem pestek |
II Śniadanie | Kisiel truskawkowy z tartym jabłkiem |
Obiad | Cytrynowe risotto z piersi kurczaka podane z surówką z kalarepy |
Podwieczorek | Ciasteczka kokosowe z makiem |
Kolacja | Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i pomidorami suszonymi |
PIĄTEK |
|
Śniadanie | Tosty bezglutenowe zapiekane z jajkiem i pieczarkami podane ze świeżym ogórkiem |
II Śniadanie | Orzeźwiające smoothie gruszkowo-miętowe |
Obiad | Pieczona ryba w ziołach podana z parowanym kalafiorem z okrasą gryczaną i surówką z kapusty kwaszonej |
Podwieczorek | Deser brzoskwiniowy z granatem i listkiem mięty |
Kolacja | Zapiekanka z ziemniakami, cukinią, pomidorkiem i sosem tatarskim |
SOBOTA |
|
Śniadanie | Jaja nadziewane pastą z pieczarek i brukselki podane na liściach sałat i pieczywo ryżowe |
II Śniadanie | Koktajl sojowy ze śliwkami, komosą ryżową i miętą |
Obiad | Gulasz z indyka po francusku z papryką, pieczarką i kaparami oraz surówka z marchewki i jabłka |
Podwieczorek | Słupki świeżych warzyw |
Kolacja | Curry z ciecierzycy z dynią i szpinakiem |
NIEDZIELA |
|
Śniadanie | Sałatka grecka z wafelkiem kukurydzianym |
II Śniadanie | Koktajl figowy z bananem i orzechami |
Obiad | Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym podane z makaronem sojowym i grillowanym mixem warzyw |
Podwieczorek | Duszone gruszki z cynamonem i goździkami |
Kolacja | Meksykańska potrawka warzywna z tofu i chilli |
Zestaw próbny na start?
Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!