Dieta pudełkowa dla diabetyka z dostawą
Dieta dla Diabetyka
Skonfiguruj własną dietę
Cena zawiera podatek VAT.
53,00 zł – 76,00 zł
Celem stosowania diety jest zmniejszenie stężenia glukozy we krwi, a także zapobieganie wczesnym i późnym powikłaniom choroby.
Jest oparta na zasadach diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. Znajduje zastosowanie przede wszystkim u osób chorych na cukrzycę typu 2, a także u osób, u których stężenie glukozy we krwi jest podwyższone. Oprócz leczenia farmakologicznego, prawidłowe żywienie u diabetyków jest zasadniczym elementem terapii.
W wariantach diet 3- i 4-posiłkowych kaloryczność jest zmniejszona o posiłki, które zostają z nich wyeliminowane.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie Kromka chleba razowego z twarożkiem chudym ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- II Śniadanie Pieczone jabłko z cynamonem
- Obiad Faszerowana kapusta z delikatnym mięsem drobiowym w sosie pomidorowym z surówką wiosenną
- Podwieczorek Sałatka z drylowanych pomarańczy, pestkami słonecznika
- Kolacja Pieczone filety z dorsza podane z mixem sałat
WTOREK
- Śniadanie Puszysty omlet z warzywami
- II Śniadanie Mleko sojowe z płatkami gryczanymi
- Obiad Gulasz wołowy z makaronem typu graham oraz surówka z kapusty pekińskiej
- Podwieczorek Soczyste cząstki pomelo
- Kolacja Sałatka fantazyjna z szynki, papryki, ogórka z dodatkiem jogurtu naturalnego
ŚRODA
- Śniadanie Cząstki chudego sera podane na świeżym ogórku z chlebkiem pełnoziarnistym
- II Śniadanie Mus malinowy z płatkami orkiszowymi
- Obiad Pieczony filet z indyka, czerwona soczewicą oraz sałatka z kiszonego ogórka
- Podwieczorek Mix owoców cytrusowych
- Kolacja Krem brokułowy z macą razową
CZWARTEK
- Śniadanie Placuszki jabłkowe z sosem jogurtowym
- II Śniadanie Zapiekana cukinia podawana z mozzarellą i świeżą bazylią
- Obiad Potrawka z indyka oraz surówka z marchwi i pestek dyni podana z kaszą gryczaną
- Podwieczorek Mus kakaowy z awokado
- Kolacja Zapiekany kalafior ze szparagami i orzechami włoskimi
PIĄTEK
- Śniadanie Jajecznica z pomidorami, szczypiorkiem i bułeczką orkiszową
- II Śniadanie Serek wiejski z otrębami i suszonymi owocami goji
- Obiad Sola z plastrami pomarańczy, oliwkami, ryżem brązowym i surówką z kapusty kiszonej
- Podwieczorek Deser mleczny z musem truskawkowym
- Kolacja Faszerowany bakłażan pieczarkami, serem i kolorową papryką
SOBOTA
- Śniadanie Twarożek z tuńczykiem oraz papryczki Jolapeno z natką pietruszki
- II Śniadanie Placuszki serowe z owocami
- Obiad Pierś z kurczaka nadziewana żurawiną z mixem sałat z sosem owocowym
- Podwieczorek Ciasteczka owsiane z rabarbem i cynamonem
- Kolacja Pieczone warzywa z serem feta i ziołami
NIEDZIELA
- Śniadanie Kanapeczka z pastą sojową, świeżym ogórkiem i dodatkiem sałaty rzymskiej
- II Śniadanie Pomidory faszerowane białym serem papryką koprem z dodatkiem aromatycznego czosnku
- Obiad Grillowany łosoś ze świeżym rozmarynem oraz gotowanym brokułem
- Podwieczorek Mix grejpfrutów z fruktozą i prażonymi orzechami
- Kolacja Szaszłyk drobiowy z pieczarkami, papryką i dipem tzatziki
Zestaw próbny na start?
Obawa, że potrawy nie przypadną Wam do gustu nie daje Wam spokoju? A gdybyście mogli dać nam szansę?
Zachęcamy do skorzystania z opcji zamówienia zestawu próbnego już dziś w extra cenie!