Dieta wegetariańska przeznaczona jest dla osób, które pragną zgubić zbędne kilogramy, a przy tym nie jedzą mięsa ani ryb. Wegetarianie powinni dokładnie przyjrzeć się pokarmom, jakie wprowadzają do swojego organizmu. Mamy świadomość tego, że w ciągu intensywnego tygodnia pracy, nie zawsze jest czas, aby przygotować prawidłowo zbilansowany posiłek. W związku z tym dostarczamy catering pod same drzwi, przygotowujemy dania dostraczające niezbędne składniki odżywcze, stworzone wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych i świeżych składników.
przykładowe menu:
PONIEDZIAŁEK |
|
Śniadanie | Frittata ze szpinakiem cebulką i ziołami |
II Śniadanie | Naleśnik suzette z polewą pomarańczową |
Obiad | Kotleciki brokułowe podane z brązowym ryżem i surówką z rzodkiewki i ogórka |
Podwieczorek | Ciasto miodowo – orzechowe |
Kolacja | Wegetariański bigos z suszonymi śliwkami i cukinią |
WTOREK |
|
Śniadanie | Sałatka szopską z oliwkami i bułeczką razową |
II Śniadanie | Koktajl jagodowy z otrębami |
Obiad | Papryki faszerowane po grecku z dodatkiem ryźu brązowego i kalafiora |
Podwieczorek | Owocowe szaszłyki z prażonymi migdałami |
Kolacja | Placuszki ziemniaczano- porowe na kruchych liściach sałaty |
ŚRODA |
|
Śniadanie | Racuszki z jabłkiem i duszonymi morelami |
II Śniadanie | Imbirowe jabłka z serkiem brie |
Obiad | Szaszłyki podane z ziemniakami pieczonymi i sałatką z rukoli |
Podwieczorek | Delikatne cząstki brzoskwiń z kremem mascarpone |
Kolacja | Krucha tarta z prawdziwkami |
CZWARTEK |
|
Śniadanie | Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami , kaparami, cząstkami papryki i pieczywem pełnoziarnistym |
II Śniadanie | Pomarańcze w korzennym karmelu z cukru owocowego |
Obiad | Grillowane bakłażany z dresingiem czosnkowym kaszą jaglaną i miksem warzyw z pary |
Podwieczorek | Ciasteczka migdałowe z mąki pełnoziarnistej |
Kolacja | Placuszki z cukinii i sera |
PIĄTEK |
|
Śniadanie | Szynka sojowa z melonem, cykorią i mixem sałat |
II Śniadanie | Serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką podany z waflem ryżowym |
Obiad | Warzywne tabbonleh z tofu podane z fasolką szparagową |
Podwieczorek | Kisiel żurawinowy z tartą gruszką |
Kolacja | Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym |
SOBOTA |
|
Śniadanie | Pierożki z truskawkami i sosem jogurtowo – śmietanowym |
II Śniadanie | Caprese z pesto bazyliowym |
Obiad | Pikantny gulasz warzywny podany z makaronem sojowym i brukselką |
Podwieczorek | Ptasie mleczko z malinową galaretką |
Kolacja | Tapas z ciecierzycą , kiełbaskami sojowymi z pieczywem pełnoziarnistym |
NIEDZIELA |
|
Śniadanie | Smażone tofu z roszponką pomidorkami scherry i balsamicznym winegretem |
II Śniadanie | Budyń waniliowy z rodzynkami |
Obiad | Kotleciki z soczewicy i marchewki , perre z kalafiora i surówką z kapusty włoskiej |
Podwieczorek | Delikatny jabłecznik z syropem klonowym |
Kolacja | Sałatka wiosenna z parmezanem i gorgonzolą |