Dieta pudełkowa bez laktozy z dostawą
Bez laktozy
Kaloryczność
1000-3000 kcal
* Dieta 2500 kcal zawiera 6 posiłków
(1 dodatkowy posiłek obiadowy)
* Dieta 3000 kcal zawiera 7 posiłków
(2 dodatkowe posiłki obiadowe)
Dieta charakteryzująca się całkowitym wyeliminowaniem produktów zawierających laktozę. Jest przeznaczona dla osób, których organizm nie trawi cukru mlecznego występującego we wszystkich produktach mlecznych. W tej diecie produkty mleczne zastępujemy większą ilością warzyw i owoców lub produktami pochodzenia roślinnego (mleko sojowe, kokosowe, ryżowe, sery bez laktozy itp.) Dieta ta jest zalecana dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać produktów zawierających laktozę.
Przykładowe menu
PONIEDZIAŁEK | |
Śniadanie | Ryżowe placuszki z kurczakiem i marchewką podane z Sosem bazyliowym |
II Śniadanie | Owsiane ciasteczka czekoladowe |
Obiad | Boeuf Strogonow z wołowiną podany z tortillą ziarnistą i surówką colesław |
Podwieczorek | Pomarańczowa galaretka z prażonymi migdałami |
Kolacja | Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i wędliną drobiową pokryta puree z kalafiora |
WTOREK | |
Śniadanie | Sałatka jarzynowa podana z pieczywem pełnoziarnistym |
II Śniadanie | Kakaowe muffinki dyniowe |
Obiad | Pełnoziarniste spaghetti z indykiem i borowikami podane z sałatką kalafiorową |
Podwieczorek | Mus bananowo-truskawkowy |
Kolacja | Duszona kapusta włoska z grzybami i majerankiem |
ŚRODA | |
Śniadanie | Pełnoziarniste tosty zapiekane z jajkiem i pieczarkami oraz sos czosnkowy |
II Śniadanie | Marchwiowy kisiel z tartym jabłkiem |
Obiad | Fileciki drobiowe zapiekane z pomidorami, puree ziemniaczano-bazyliowe oraz czosnkowa fasolka szparagowa |
Podwieczorek | Pełnoziarniste rolsy z warzywami |
Kolacja | Delikatne leczo warzywne z kiełbaskami drobiowymi |
CZWARTEK | |
Śniadanie | Orkiszowe pancake podane z konfiturą truskawkową |
II Śniadanie | Owocowy deser z frużeliną |
Obiad | Paprykowo-pietruszkowa rolada z kurczakiem w sosie pomidorowym podana z zieloną soczewicą |
Podwieczorek | Orzeźwiający koktajl żurawinowy na wodzie brzozowej |
Kolacja | Stripsy z kurczaka w razowej panierce podane z sosem tatarskim |
PIĄTEK | |
Śniadanie | Pasta jajeczna ze szczypiorkiem podana na kolorowych liściach sałat z pomidorkiem koktajlowym i pieczywem pełnoziarnistym |
II Śniadanie | Pieczone jabłuszko z cynamonem i goździkami |
Obiad | Duszona miruna w marchwi i porach podana z ryżem paraboiled oraz surówką z kiszonej kapusty |
Podwieczorek | Miseczka owoców południowych z listkiem świeżej mięty |
Kolacja | Kasza gryczana ze szpinakiem, pomidorami concasse i serem wegańskim |
SOBOTA | |
Śniadanie | Pełnoziarnista kanapeczka z wędliną wieprzową, serem bez laktozy i świeżymi warzywami |
II Śniadanie | Korzenny deser z borówkami |
Obiad | Wołowina duszona z cebulką i boczniakami podana z kaszą gryczaną i buraczkami na ciepło |
Podwieczorek | Orkiszowe naleśniki z konfiturą owocową |
Kolacja | Delikatny barszcz ukraiński z jajkiem |
NIEDZIELA |
|
Śniadanie |
Kiełbaski wiedeńskie podane z pomidorkiem koktajlowym z cebulką oraz bułeczką razową |
II Śniadanie |
Kokosanki owsiano-kukurydziane |
Obiad |
Smażony makaron chiński z kurczakiem i warzywami oraz mini marchewka z sezamem |
Podwieczorek |
Owsianka z bakaliami i mlekiem sojowym |
Kolacja |
Sałatka pieczarkowa z zielonym groszkiem z dodatkiem wafelków Kukurydziano-gryczanych |
ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU
przekierowanie poniżej: