Dieta wegetariańska 1000 kcal

.

Osoby, które pragną zgubić zbędne kilogramy, a przy tym nie jedzą mięsa ani ryb powinny dokładnie przyjrzeć się pokarmom, jakie wprowadzają do swojego organizmu. Mamy świadomość tego, że w ciągu intensywnego tygodnia pracy, nie zawsze jest czas, aby przygotować prawidłowo zbilansowany posiłek. W związku z tym, przygotowujemy tygodniowe menu, złożone z posiłków, stworzonych wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych składników.

przykładowe menu:

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie Frittata ze szpinakiem cebulką i ziołami
II Śniadanie Naleśnik suzette z polewą pomarańczową
Obiad Kotleciki brokułowe podane z  brązowym ryżem i surówką z rzodkiewki i ogórka
Podwieczorek Ciasto miodowo –  orzechowe
Kolacja Wegetariański bigos z suszonymi śliwkami i cukinią

 

WTOREK

Śniadanie Sałatka szopską z oliwkami i bułeczką razową
II Śniadanie Koktajl jagodowy z otrębami
Obiad Papryki faszerowane po grecku z dodatkiem ryźu brązowego i kalafiora
Podwieczorek Owocowe szaszłyki z prażonymi migdałami
Kolacja Placuszki ziemniaczano-  porowe na kruchych liściach sałaty

 

ŚRODA

Śniadanie Racuszki z jabłkiem i duszonymi morelami
II Śniadanie Imbirowe jabłka z serkiem brie
Obiad Szaszłyki podane z ziemniakami pieczonymi i sałatką z rukoli
Podwieczorek Delikatne cząstki brzoskwiń z kremem mascarpone
Kolacja Krucha tarta z prawdziwkami

 

CZWARTEK

Śniadanie Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami ,  kaparami,  cząstkami papryki i pieczywem pełnoziarnistym
II Śniadanie Pomarańcze w korzennym karmelu z cukru owocowego
Obiad Grillowane bakłażany z dresingiem czosnkowym kaszą jaglaną i miksem warzyw z pary
Podwieczorek Ciasteczka migdałowe z mąki pełnoziarnistej
Kolacja Placuszki z cukinii i sera

 

PIĄTEK

Śniadanie Szynka sojowa z melonem, cykorią i mixem sałat
II Śniadanie Serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką podany z waflem ryżowym
Obiad Warzywne tabbonleh z tofu podane z fasolką szparagową
Podwieczorek Kisiel żurawinowy z tartą gruszką
Kolacja Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

 

SOBOTA

Śniadanie Pierożki z truskawkami i sosem jogurtowo – śmietanowym
II Śniadanie Caprese z pesto bazyliowym
Obiad Pikantny gulasz warzywny podany z makaronem sojowym i brukselką
Podwieczorek Ptasie mleczko z malinową galaretką
Kolacja Tapas z ciecierzycą , kiełbaskami sojowymi z pieczywem pełnoziarnistym

 

NIEDZIELA

Śniadanie Smażone tofu z roszponką pomidorkami scherry i balsamicznym winegretem
II Śniadanie Budyń waniliowy z rodzynkami
Obiad Kotleciki z soczewicy i marchewki , perre z kalafiora i surówką z kapusty włoskiej
Podwieczorek Delikatny jabłecznik z syropem klonowym
Kolacja Sałatka wiosenna z parmezanem i gorgonzolą