Dieta wegetariańska 1500 kcal

.

Obecnie coraz więcej osób decyduje się na wyeliminowanie ze swojej codziennej diety produktów mięsnych. Mając tego świadomość, w naszej ofercie posiadamy dietę wegetariańską, w której nie stosujemy mięsa ani ryb. Przygotowując jadłospis na cały tydzień, nasi specjaliści dokładają wszelkich starań, aby skomponowana dieta zawierała wszystkie składniki, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W pełni wartościowe posiłki sprawią, że będziesz miał energię do działania przez cały dzień.

przykładowe menu:

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie Pasta serowo – oliwkowa z dodatkiem świeżej kolendry
II Śniadanie Serek mascarpone z musem truskawkowym
Obiad Lasagne szpinakowo – serowa z sałatką szopską
Podwieczorek Ciasto z porzeczkową bezą
Kolacja Sałatka z jajkami przepiórczymi i grzankami razowymi

 

WTOREK

Śniadanie Serowe racuszki z dipem jagodowym
II Śniadanie Kiełbaska sojowa z sałatką warzywną
Obiad Panierowane placuszki kalafiorowe panierowane, puree z ciecierzycy i surówka z brokuła
Podwieczorek Koktajl jogurtowo – brzoskwiniowy z miętą
Kolacja Delikatny kapuśniak z grzybami

 

ŚRODA

Śniadanie Makaron razowy smażony z jajkiem i pieczarkami
II Śniadanie Pieczone krążki selera z sosem musztardowym
Obiad Duszone boczniaki z czosnkiem pietruszką kaszą gryczaną i brukselką
Podwieczorek Cząstki owoców cytrusowych
Kolacja Sałatka ziemniaczana z awokado i oliwkami

 

CZWARTEK

Śniadanie Ser mozzarellą podany z suszonymi pomidorami i bazylią
II Śniadanie Chudy twaróg z powidłami śliwkowymi
Obiad Wędzone tofu z grilla z fenkułem i czosnkowym szpinakiem
Podwieczorek Mus jagodowy z musli owocowym
Kolacja Kremowa zupa cebulowa z parmezanem i czosnkową grzanką

 

PIĄTEK

Śniadanie Pasta sojowa z ogórkiem małosolnym i bułeczką razową
II Śniadanie Pudding śmietankowy z polewą wiśniową
Obiad Tortilla warzywna z serem feta, sałatką z selera naciowego i papryki
Podwieczorek Cząstki kiwi z suszoną żurawiną
Kolacja Tarta warzywna

 

SOBOTA

Śniadanie Sałatka z ciecierzycy i papryki
II Śniadanie Makaron razowy z makiem i chudym serem
Obiad Spaghetti w sosie śmietanowo – grzybowym podane z marchewką mini
Podwieczorek Jabłecznik z kruszonką
Kolacja Warzywa z patelni brokuły, groszek cukrowy, papryka, marchew i kukurydza w sosie carry

 

NIEDZIELA

Śniadanie Pierogi z jagodami i chudą śmietanką
II Śniadanie Jogurt naturalny z bakaliami
Obiad Kotlety sojowe w kremowej otoczce z kasza jaglaną z surówką z kalarepy
Podwieczorek Mini sałatka z tofu i fasolki szparagowej
Kolacja Pasta z bakłażana z pomidorkami sherry z pieczywem pełnoziarnistym